Aviko Kruisbergtocht

In het jaar waarin onze Toerclub Steenderen 40 jaar bestaat hebben we een prachtige afwisselende ATB route (25 of 40 km) weten te realiseren met aanvullende en afwijkende delen ten opzichte van voorgaande jaren. Hagen, Kruisberg en Ulenpas zijn sowieso weer onderdeel, maar naast het behendigheidsparcours in de Kruisberg én een leuk rondje over de Heksenplas, het terrein van Motorsportvereniging TCD Hummelo zijn er nu meerdere enerverende parcoursjes opgenomen.
Ook hebben we dit jaar voor elke deelnemer na afloop van de tocht weer een portie van de alom gewaardeerde AVIKO frieten.

Omkleden en douchen in Sporthal De Hessenhal (Start en Finishlocatie)

De startlocatie is alleen bereikbaar via het tijdelijke parkeerterrein aan de Hessenweg (voorbij de sporthal, zijweg Monumentenweg) Volg de borden en aanwijzingen.

Deelname: NTFU-leden Eur 5,00, niet-NTFU-leden Eur 7,00

Naast voorinschrijving is ook daginschrijving mogelijk. Ga voor meer informatie naar onze website www.toerclubsteenderen.nl

Summer Social Ride

De zomer staat voor de deur en wat is een mooiere manier om deze te verwelkomen dan samen op de fiets?! Daarom organiseert Pedaleur Bikes op zaterdag 18 juni een Summer Social Ride.

Tijdens de 120km lange tocht zullen we samen langs alle mooie plekjes in en om de Achterhoek fietsen. Deze rit staat uiteraard in het teken van genieten én plezier op de fiets!

De route is geschikt voor de racefiets en iedereen is van harte welkom! Zelfs als je nog maar sinds kort het fiets-virus te pakken hebt.

Lijkt het je leuk om mee te fietsen? We starten om 9.00u bij Pedaleur Bikes Doetinchem en verwachten rond 14.00u weer terug te zijn bij de winkel. Zien we je dan?!

Meld je snel aan via de volgende link; https://www.pedaleur.nl/schrijf-je-in/

 

Tour de Kilimanjaro

Onlangs heb ik een ontzettend gave en avontuurlijke mountainbiketocht gemaakt in Tanzania, Afrika. In 7 dagen heb ik samen met mijn vriendin en een gids om de Kilimanjaro gefietst (de hoogste berg van Tanzania). We hebben onder andere door schitterende natuur gefietst, het Tanzaniaanse lokale leven mogen ervaren en een fietssafari gedaan (én veel wilde dieren gezien).

Ik denk dat deze unieke tocht heel interessant zou kunnen zijn voor getrainde fiets- en mountainbike liefhebbers, zoals jullie leden.

Aangezien ik de Tanzaniaanse familie die deze opstartende organisatie runt, en de Nederlandse eigenaar (lid bij TC De Liemers), graag een handje zou willen helpen met het verkrijgen van (naams)bekendheid, stuur ik deze mail. Zou het mogelijk zijn om deze unieke, avontuurlijke mountainbiketocht onder de aandacht te brengen van jullie leden?

Voor meer informatie over de tocht en de organisatie: www.tourdekilimanjaro.com

Met vriendelijke groet,

Sanne van den Elzen

Eerdere berichten / geschiedenis

Fietsen veur de club

Middels deze weg nodigen we jullie uit tot deelname aan het unieke evenement ‘Fietsen veur de Club’.

We schrijven het jaar 2021. Nederland bevindt zich middenin de corona-crisis, de stadions zijn leeg en het betaald voetbal bevindt zich in zwaar weer. Enkele supporters kregen, onder het genot van een koud drankje, het idee om De Graafschap financieel te steunen. Het plan is om geld op te halen middels het trotseren van de befaamde Mont Ventoux. Een ideale manier om twee passies te combineren: De Graafschap en de fiets!

Inmiddels is de steun voor de club minder noodzakelijk, het plan is wat minder groots geworden en daardoor staat er een laagdrempelig evenement voor jong tot oud op de planning. Kortom, de eerste editie van Fietsen veur de Club is geboren. Samen met onder andere de stichting Graafschap Verbindt en Bergh in het Zadel gaan we (supporters) op 4 juni 2022 een idee, dat ooit klein begon, groots maken.

Middels een toertocht van 200 kilometer door onze mooie Achterhoek, kidsactiviteiten rondom het stadion én recreatieve fietstochten verbinden we jong tot oud op deze bijzondere dag. Tevens zal de dag afgesloten onder het genot van een biertje en warme versnapering in de kantine van stadion De Vijverberg. Hier zal ook het opgehaalde bedrag onthuld gaan worden.

Fietsen veur de Club staat namelijk in het teken van fietsen voor het goede doel. Iedere deelnemer fietst en zamelt namelijk geld in voor Bergh in het Zadel, geld dat ten goede komt aan kankerbestrijding. Naast dit belangrijke doel wordt er ook geld ingezameld voor het realiseren van het Graafschap Museum, een volksclub als De Graafschap verdiend namelijk een museum voor en door supporters.

Eén van de activiteiten op deze bijzondere dag, 4 juni 2022, betreft de toertocht van 200 kilometer, dwars door onze mooi Achterhoek. Deze ronde start en eindigt bij het mooiste stadion van Nederland: stadion de Vijverberg. De tocht voert je langs autoluwe wegen en onderweg zijn er vier stempelposten ingericht. Bij deze stempelposten is er mogelijkheid tot toilet gebruik, is er technische ondersteuning, EHBO en kan er eten- en drinken genuttigd én bijgevuld worden.

Deelnemen kan als individu of als team. Starten kan tussen 06:00 en 08:00, er is voldoende parkeerplek aanwezig in de omgeving van de startlocatie. Er zal gestart worden in kleine groepen om een groot peloton te voorkomen. De route wordt niet uitgepijld. Deelnemers ontvangen, in de week voor het evenement, een mail met een GPX bestand en nadere informatie.

Voor slechts 19,54 euro open je een account om deel te nemen aan deze toertocht. Zodra dit saldo is opgehoogd tot minimaal 100 euro (ook wanneer je deelneemt als teamlid) wordt de inschrijving definitief. Deel, na opening van je account, je unieke link met familie, vrienden en fietsmaten om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Zoals eerder benoemd zamelen we dit geld in voor het goede doel. Voor de 10 deelnemers met het hoogst aantal donaties zullen er grote, mooie en bijzondere prijzen zijn. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens het feest in de supporterskantine.

Kortom: wacht niet met inschrijven en inzamelen, deze unieke dag moet op je palmares staan!

Wil je je, als team of individueel, inschrijven voor dit unieke evenement? Wil je weten wat er inclusief toebehoort aan je inschrijving? Of heb je andere vragen?

Neem dan, voor meer informatie, snel een kijkje op onderstaande websites:

Sportieve groet,

https://www.degraafschap.nl/fietsenveurdeclub

Vael Ouwe 2022

De Vael Ouwe staat in 2022 gepland op zaterdag 28 mei.
Een bijzondere editie want het is voor de 45e keer dat die georganiseerd wordt.
Vanwege ons jubileum is er een speciale herinneringsmedaille!
Vorig jaar organiseerden we de Vael Ouwe Limited Edition, coronaproof met een gemaximeerd aantal deelnemers. In 2020 werd de Vael Ouwe afgelast vanwege corona, nu hopen we toch echt dat we weer een Vael Ouwe mogen beleven zoals we gewend zijn.
Start & Finish is ook weer bij vv Dierensche Boys in Dieren.
Je kunt kiezen uit 60, 90, 125 of 165km of de gravelroute van 85km.
Nieuw is dat daginschrijving alleen mogelijk is voor de 60 en 90km.
Deelnemers aan de 125 en 160km maken gebruik van de voorinschrijving, net als de deelnemers aan de graveltocht.
Alle routes worden op navigatie aangeboden, alleen de 60 en 90km worden ook uitgepijld.
Deelnemers aan de 60 of 90km kunnen dus kiezen: voor- of daginschrijving.
Routes over de Posbank en Veluwe leiden je naar de mooiste plekjes, waar je de natuur ruikt, de stilte voelt en het lichaam ervaart dat er soms hard gewerkt moet worden…..

Uitgebreide informatie op de website van Vael Ouwe

We verwelkomen je graag op zaterdag 28 mei.
Organisatie Vael Ouwe

25e Oost-Achterhoektocht

Op 8 mei aanstaande organiseert TC Veloce de 25e Oost-Achterhoektocht.

Start en finish zijn bij Het witte paard in Zieuwent.

Jelle Nijdam Achterhoek Toercyclo

Op 15 mei aanstaande staat onze eigen Jelle Nijdam Achterhoek Toercyclo gepland.

Met mooie rustige wegen, enkele uitdagende klinkerstroken (dat moet je gewoon ervaren!) en hele mooie klimmetjes aan het slot van de tocht in het Montferland.

Afstanden van 90, 120 en 150 km. Nu ook met 2 afstanden 60 en 90 km voor de gravelaars.

Naamgever van deze tocht is wielerlegende Jelle Nijdam, die ook meerijdt.

Jelle is winnaar van zes Touretappes, geletruidrager en schreef diverse klassiekers op zijn naam.

Start en finish: wielercafé 'Parijs is nog ver', Spinbaan 21c in Doetinchem.

Toerclub Zelhem organiseert op zondag 27 maart diverse toertochten

Goed nieuws! Op zondag 27 maart kunnen wielrenners, mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk drie toertochten: de Smoks MTB Veldtocht, de Smoks Graveltocht en Fietshuis Jansen Achterhoekronde. Dat wordt genieten geblazen.
Toerclub Zelhem doet niets liever dan mooie tochten voor wielrenners, mountainbikers en gravelaars organiseren. Het coronavirus gooide echter twee jaar lang roet in het eten. Dankzij de recente versoepelingen is het wachten eindelijk voorbij: op zondag 27 maart organiseren de Zelhemse sportievelingen maar liefst drie tochten. Aan welke doe jij mee?

De Smoks MTB Veldtocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van pittige klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route, van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Een must voor mountainbikers! Sommige stukken van de nog te openen nieuwe MTB route Zelhem worden meegenomen in deze tochten.

De Smoks Graveltocht Zelhem

Zin om stof te happen? Doe dan mee aan de eerste editie van de Smoks Graveltocht en je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achterafweggetjes, verlaten zandpaden en stille stofstroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 50 km en 70 km. En heb je ooit al door een koeienstal gefietst, ook dat maakt onderdeel uit van de route.

Fietshuis Jansen Achterhoekronde

Deze ronde is perfect voor wielrenners die de winterslaap uit hun ogen willen wrijven. Wie wil nu niet in een lekker lentezonnetje door het glooiende buitengebied van Aalten en Lichtenvoorde trappen? Vergeet niet je klimkuiten mee te nemen; de korte klimmetjes en het valse plat zijn bij elkaar goed voor zo’n 200 hoogtemeters. Andere hoogtepunten zijn de autoluwe wegen, de fraaie natuur en de talrijke oude buitenplaatsen. Kortom, de volle 80 km genieten geblazen.

Extra goed geregeld
Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), in het verleden meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn.

Locatie en starttijden

Op zondag 27 maart kan er tussen 08.30 en 10.00 uur gestart worden vanaf de startlocatie, bij Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven kan ter plekke (uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur.  De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen.