Ik ben weer genoodzaakt om mijn kruistocht tegen de behaarde wielrennersbenen op te pakken. Vanochtend bleek weer pijnlijk, schrijnend is misschien wel een betere omschrijving, dat zelfs bij de A-rijders individuen rondrijden die hun benen aan het daglicht, en helaas ook mijn netvliezen, menen te moeten blootstellen zonder eerst  de passende maatregelen toe te passen. Zoals wij allemaal weten gaat het bij wielrennen 10% om de fysieke inspanning en de resterende 90% om imago. Van die 90% gaan delen over sokhoogte ( die kruistocht lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen), dat je broek alle kleuren mag hebben als ie maar zwart is, dat zadeltasjes niet kunnen (volgende kruistocht?), dat shirts strak horen te zitten en niet over je zadel horen te hangen, dat diezelfde shirts niet van een profteam mogen zijn of je moet door die lui betaald worden maar het grootste deel van die 90% behoort toe aan de benen en het ontbreken van beharing daarop.

Sommigen menen dat ze als een yeti of een chewbacca hun been over de fiets kunnen gooien. Een argument als het is lekker warm heeft nul en generlei waarde. Kou aan je poten verhelp je met beenstukken niet door als een chimpansee op je racer rond te rijden.  Te warme benen los je ook op door ze te scheren.

Het ergste is dat ik op deze site al eerder een vurig pleidooi voor gladde benen heb gevoerd. Voor de bigfoots onder ons, vergeet niet dat dit de goedkoopste manier is om er gelikt en snel uit te zien en je tevens te onderscheiden van de grijze massa die de edele wielrensport niet kent. Denk ook aan de boost die je krijgt van het idee er gesoigneerd uit te zien, 35 watt extra bovenop het vermogen dat je normaliter kunt leveren.

Na bovenstaande zou het fijn zijn als we ons niet meer druk moeten maken over grote thema’s als behaarde benen maar de volgende stap kunnen zetten en kunnen focussen op de kleinere maar nog steeds essentiële zaken van het wielerleven. Dat je bidonhouders wel hetzelfde moeten zijn (Marwin….foei), dat je fiets schoon moet zijn, dat je te allen tijde zorgt dat je geen slagroom bij je gebak krijgt (Marwin….foei), dat je fietsklakskes alleen draagt als je aan het fietsen bent of bezig bent met fietsgerelateerde activiteiten zoals koffiedrinken voor, tijdens of na een rit, dat je nooit je fiets boven je hoofd tilt, aka keep the rubber side down (oh, die vind ik echt erg; ga ik nog wel eens een keer dieper op in) en zo zijn er nog wel wat zaken waar nog verbetering mogelijk en nodig  is.

Na bovenstaande hoop ik, nee eis ik, dat de eerstvolgende keer dat de weersomstandigheden één van ons doet denken dat de benen getoond moeten worden, dit in de staat is die de schrijver van dit stukje blij maakt. Dus shave your guns!!

P.S. Mijn foto’s van vandaag vond ik niet goed genoeg voor bij dit stukje dus een foto van gisteren. Bijkomend voordeel van deze foto: geen yeti, chewbacca , bigfoot nee zelfs geen chimpansee te zien.

Salute